10-15 st hastbullar
2,5dl kärnvetemjöl med fullkorn 0,5 dl socker
1tsk bakpulver
1tsk stött kardemumma
50 gram smör eller margarin
1 litet ägg
1dl mjölk eller filmjölk
något gott att stoppa i, en näve russin, torkade aprikoser, hackad choklad, grovhackade valnötter eller några goda bär.
pensling: 1 ägg
pärlsocker + ev hackad mandelBlanda de torra ingrediensena i en skål. Klicka ner matfettet och finfördela med fingertopparna i mjölblandningen till en grynig massa. Tillsätt ägg och mjölk/filmjölk och arbeta snabbt ihop till en deg. Blanda i din fyllning och klicka sedan ut i pappersformar eller direkt på bakplåtspappesklädd plåt. Pensla med ägg eller låt bli. Strö på pärlsocker.
Grädda bullarna i mitten av ugnen 225-250 grader, ca 10 minuter.
Låt dem svalna under bakduk.
Härligt enkelt recept! Ska definitivt provas :)
SvaraRadera