Alltås, det här är ju helt fantastiskt gott och gick hem här hos den mest kräsna, 3årsnäsan. De andra dissade dock senapssmaken, men den kan man ju skippa. Min coleslaw gör jag utan majonäs och byter ut tung cremé frasich mot turkisk yoghurt, för att det är godare helt enkelt och ger en riktig fräsch och krispig sallad. Servera med grillad kyckling, färsbiffar eller en god korv (om det nu finns någon sådan).
För 4 portioner
7 dl finstrimlad vitkål
2 morötter
1 äpple
1 dl turkisk yoghurt
1 tsk fransk senap (gillar dina ungar inte senap så uteslut den, det är inte värt att dissa hela rätten pga den, det blir jättegott ändå)
salt o peppar
Strimla vitkål o morötter i matberedare eller på rivjärn. Vitkål kan man förresten hyvla med osthyvel.
Hacka äpplet. Blanda yoghurt, senap, salt och peppar tills det smakar bra. Blanda samman allt och låt gärna stå kallt en stund innan servering.
Superenkel kycklingmarinad:
För 400g kyckling
Blanda
½ dl olja, 1 msk kinesiskt soya och 1 tsk sambal oelek, salt och peppar.
Lägg kyckling o marinad i en plastpåse och låt dra några timmar.
Stek kycklingen i ugn 200-225 grader typ 20-30 minuter eller tills de är klara helt enkelt.
Gott med turkisk yougurt!
SvaraRadera