måndag 12 september 2011

Dinkelfrallor

Vab-dagar är bakdagar... Man får ju passa på när man får tillfälle... Snörvel snorum hejkackalorum!
-
Dinkelfrallor
50 gram jäst
5 dl fingervarmt vatten
½ dl olja
1 msk salt
2 dl grovt rågmjöl
4 dl vetemjöl
8-9 dl fullkornsdinkel
ägg till pensling
sesamfrön

Smula jästen i en bunke. Häll i salt och rör om till jästen löst sig. Tillsätt vatten och olja och rör om. Blanda ner rågmjölet och det mesta av vetemjölet - de där får du känna dig fram till. När den känns fast och färdig är den klar. Sen ska degen jäsa ca 40 minuter.
Häll ut degen på ett mjölat bakbord och knåda lite. Dela degan i 16 delar och rulla till bullar. Platta till dem rättså mycket. Sen lägger du bakduk över och låter med jäsa en stund till, ca 30 minuter.
Pensla med ägg och strö på sesamfrön.
Grädda 225 grader ca 10 minuter. Låt svalna under bakduk.

1 kommentar:

  1. Vilken härlig blogg du ha! Bästa recept får man av ett proffs som gör det enkelt och intressant för den "bak- och koktröge".
    Maj 69

    SvaraRadera