torsdag 15 september 2011

Syrlig Lingondessert


Månadens sötsak har temat syrligt, och kanhända känns det motsägelsefullt att en oknusslig blogg som denna bakar sötsaker. Men se det tycker inte jag - jag älskar sötsaker och jag älskar att baka! Och ska man äta sötsaker skall det ju definitivt vara sådant man har gjort själv på bra, vardagliga råvoror (alltså utan konstgjorda smaker o hälsovådliga färgämnen)
Sen tycker jag det är JÄTTEKUL att hitta på nya friska, fräscha sötsaker med hälsovinster. Som månadens bidrag, den kan man med gott samvete äta varje dag, om det skulle va så!

4 små portioner Lingondessert
2 dl frysta lingon + några till garnering
1-2 bananer (skivade, frysta)
2 dl kesella
1 äggvita
ev. 1 tsk strösocker

Skär bananer i skivor och stoppa in i frysen 1-2 h. (jag har ju alltid bananer i frysen)
Vispa äggvitan till hårt skum och tillsätt eventuellt 1 tsk socker.
Mixa frysta lingon och banan med kesellan så det blir en len och jämt smet. Vänd ner äggvitan.
Häll upp i portionsskålar och sätt in i kylskåp, eller ännu hellre frysen 1 h.
Dekorera med några frysta lingon!

Mina desserter hann inte med frysen denna gång och ser därför lite rinniga ut.

3 kommentarer:

  1. Mums!! Detta är precis det man behöver; gott och nyttigt!

    SvaraRadera
  2. Hej Jag heter John från Fooduel.com. Det är en plats där användarna röstar recept
    1 till 10.

    Det finns en rangordning av de bästa recepten och en profil med dina röstat recept. Varje recept har en länk till bloggen som tillhör receptet. På så sätt kommer du att få trafik till din blogg

    Det är enkelt, snabbt och roligt. Det bästa fotot recept kommer att vara här.

    Jag inbjuder dig att komma in, lägg till din blogg och ladda ett recept med en fin bild.

    Vi skulle älska att du deltar med några recept som. Look Amazing!

    Hälsningar

    http://www.Fooduel.com

    SvaraRadera
  3. Hej Ellinor, såg din blogg idag augusti 2013. Jätte trevliga recept! Lagade blåbärskrämen för en stund sedan. Fantastiskt glad över tips med linfrön istället för stärkelse och dadlar istället för socker. Jag kan inte äta raffinerat socker och funderade just på VAD jag skulle laga av alla mina färska blåbär. Men nu finns det blåbärskräm i frysen. Tack för att du delar med dig! Jag ska kolla vidare .. du har mycket fint nytänk och hälsosamma recept, verkar det som.

    SvaraRadera