onsdag 31 augusti 2011

Äppelbananmuffins

Mamma, får vi fika? hojats det från en soffa full av små kepskillar...
Javisst, säger jag och plockar fram ett omgjort recept av hälsosamma underbaraclaramuffins, anpassade efter våra smaker. Spänt iaktar jag reaktionerna... JÄTTEGODA!! Ingen som misstänker att de innehåller massa fibrer, är sötade med banan och bara innehåller 1/10 så mycket vanligt socker som traditionella muffins. Succé!

12 äppelbananmuffins
3 dl havregryn
75 gram smör
1  1/2 dl mjölk
2 ägg
2 msk socker
1 1/2 dl kärnvetemjöl med fullkorn
1 tsk bakpulver
1-2 bananer (beroende på hur stora de är)
½ äpple

kanel

Sätt ugnen på 225 grader
Smält smöret och blanda med mjölken. Mät upp havregryn i en bunke och slå över mjölken. Låt stå en liten stund.
Mosa bananen och hacka ett halvt skalat äpple i små bitar.
Knäck äggen och blanda ner i havregrynsgeggan tillsammans med den mosade bananen. Rör om väl.
Blanda socker, mjöl och bakpulver, blanda ner i muffinssmeten och rör om ordentligt.
Fördela smeten i muffinsformar (gärna ståendes i muffinsplåt) tryck ner några äppelbitar och dofta över med kanel.
Grädda i mitten av ugnen, 225 grader, ca 18-20 minuter.

3 kommentarer:

  1. Testing, testing..
    Om inte kommentarerna börja funka snart är det nog dags att börja fundera på en ny bloggsida...
    ELLINOR

    Det verkar som att man får trycka på "Skicka kommentar" typ 3-4 gånger innan den där koden dyker upp... Knepigt!

    SvaraRadera
  2. Nu har vi testat de här muffinsarna i Brunstorp. Storgrabben klippte två, med tillägget att så goda som chokladmuffins är de Inte!!! Nej, kanske det men det är ju ändå bara torsdag idag! Jag gillar dem!

    SvaraRadera
  3. Dessa muffins har jag gjort massor med gånger både med originalrecept o lite modifierat o de är bara såå goda.

    SvaraRadera