tisdag 23 augusti 2011

Blåbärskräm

Blåbär är finurliga bär som kan hjälpa lilla magen i båda riktningarna, beroende på hur de äts. Kokta blåbär verkar stoppande, medan råa, färska som frysta, hjälper till att hålla tarmarna igång.
Den här krämen är ljuvligt len (förutsatt att du har en riktigt bra mixer) och verkligt Raw food då den mixas av råa bär och aldrig upphettas. Ät den med som den är, med lite gräddmjölk eller som mos på gröten.

För 2 portioner
1 dl färska eller frysta blåbär
2 msk krossade linfrön
2 urkärnade dadlar (bli inte förskräkt, finns vid fruktdisken och kostar 8:90 kr för ett paket)
2 dl vatten

Mixa linfröna - de ska helst bli till mjöl. Häll i blåbär, finhackade dadlar och vatten och mixa till en jämn smet. Låt stå i kylskåp ca 1-2 timmar, eller tills krämen tjocknat. Linfrö innehåller ett geléaktigt ämne som i kontakt med vatten bildar ett jättefin gelé, det är det som förvandlar din blåbärssoppa till blåbärskräm. Smaklig vitaminkick!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar