torsdag 25 augusti 2011

När mellanmålet är målet...?


Denna enorma reklamskylt mötte mig påväg mot en willyskundvagn igår och jag bara: Nänänänänä, STOPP I LAGENS NAMN!!

SJÄLVKLART ska man FYLLA FRYSEN med mellanmål som skolbarnen enkelt kan plocka fram när de kommer hem på eftermiddagen, så långt är det rätt. MEN INTE MED GORBYS O PANPIZZA!! VET folk, i detta upplysa samhälle, om vad en Billypizza egentligen är?
Dessa rektanglar innehåller nämligen nästan ingenting som ett eftermiddagssegt barn behöver. Det är bara och MASSOR av riktigt dåligt fett, dåliga kolhydrater, dåliga och nästan obefintliga proteiner, de innehåller i princip inga nyttiga vitaminer, fibrer, antioxidanter och dessutom ger de en dålig mättnadskänsla.
Nej, det är verkligen rent skit och ingenting du ska stoppa i dina barn!

Som hemkunskapslärare och skolbarnsmamma är jag extra angelägen om att hitta på och lära barn o ungdomar att själva fixa till bra mellamål som ger rätt energi med fibrer, vitaminer och bra fett.
Ett förslag är att du fyller frysen med bär och kylen med yoghurt så de kan mixa en smoothie, köp hem bra flingor, baka kringlor, äppelbullar eller varför inte smarriga pizzabullar - recept kommer!
Lär ungarna baka scones eller baka grova frallor som de kan bre något gott på.
Jag har massor av mellanmålsideér och det är en stor del i varför denna blogg finns till, så håll dig uppdaterad och välkommen åter!

3 kommentarer:

 1. Fantastiskt med alla tips! Jobbar som förskollärare och det är bra att få idéer hur man kan variera mellanmålen. Roligt att du har börjat blogga igen!
  /Ellinor

  SvaraRadera
 2. Åh, tack!
  Ja, som förälder ser jag ju väldigt gärna att man skulle kunna byta ut mackorna mot något annat i alla fall nån gång - bra initiativ!!

  Kul att du kikade förbi!

  SvaraRadera
 3. Hör, hör, hör! Jag håller med dig till 110%. Jag skulle inte ens ge Billy's till min hund.

  SvaraRadera